24 februarie 2010

- LUNA PĂDURII - 15 MARTIE - 15 APRILIE (GEO-K 2009)







Sâmbătă, 23 martie 2009, în cadrul proiectului interjudeţean „Punţi între oraş şi sat – Împreună suntem egali”, membrii cercului GEO-K de la Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu” au participat la acţiunea “Împreună să plantăm un copac!”.

Activitatea s-a dorit să atragă atenţia elevilor pentru protecţia fondului forestier din România care constituie un bun al tuturor.


Acţiunea s-a desfăşurat la Vulcana Băi, unde elevii de la Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu” împreună cu elevii clasei a VIII-a B de la Şc.gen. „Ion Mareş”, au participat la 2 activităţi:

  1. „Să cunoaştem pădurea” – mini-excursie în pădurea de pe Dealul Mare
  2. „Împreună să plantăm un copac” – activitate care a presupus plantarea a 2 vişini în curtea şcolii „Ion Mareş” de la Vulcana-Băi de către elevii de la Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu”.

Totodată acţiunea a demonstrat că elevii de la sat sunt legaţi încă de mediul natural, ei fiind buni cunoscători ai pădurii faţă de elevii de la oraş.


Elevii de la oraş au înţeles că deşi trăiesc într-un spaţiu urban, deseori natura, pădurea este un loc de recreere şi numai prin protejarea şi respectarea acesteia pot să trăiască armonios şi sănătos.


La această activitate au participat elevi de la clasele a 10-a F, a 11-a B şi a 12-a F, membri ai cercului GEO-K din Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu”. Profesori coordonatori au fost: Dr. Gabriela Dîrloman, Dr. Manuela Mocanu Jaber, Cristina Chiriţă şi Mika Yahara de la Şcoala Japoneză din Bucureşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu