Beauty of the
22-nd at the
- Promoting the friendship and exchanging education, values, culture, mentality between
- Promoting Environmental Education by active envolving in the project “The Beauty of the
- Promoting the friendship and exchanging education, values, culture, mentality between
- Promoting Environmental Education by active envolving in the project “The Beauty of the
Sâmbătă, 23 martie 2009, în cadrul proiectului interjudeţean „Punţi între oraş şi sat – Împreună suntem egali”, membrii cercului GEO-K de la Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu” au participat la acţiunea “Împreună să plantăm un copac!”.
Activitatea s-a dorit să atragă atenţia elevilor pentru protecţia fondului forestier din România care constituie un bun al tuturor.
Acţiunea s-a desfăşurat la Vulcana Băi, unde elevii de la Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu” împreună cu elevii clasei a VIII-a B de la Şc.gen. „Ion Mareş”, au participat la 2 activităţi:
Totodată acţiunea a demonstrat că elevii de la sat sunt legaţi încă de mediul natural, ei fiind buni cunoscători ai pădurii faţă de elevii de la oraş.
Elevii de la oraş au înţeles că deşi trăiesc într-un spaţiu urban, deseori natura, pădurea este un loc de recreere şi numai prin protejarea şi respectarea acesteia pot să trăiască armonios şi sănătos.
La această activitate au participat elevi de la clasele a 10-a F, a 11-a B şi a 12-a F, membri ai cercului GEO-K din Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu”. Profesori coordonatori au fost: Dr. Gabriela Dîrloman, Dr. Manuela Mocanu Jaber, Cristina Chiriţă şi Mika Yahara de la Şcoala Japoneză din Bucureşti.
În data de 1 octombrie 2008, cu ocazia dezbaterii 5 Octombrie -" Ziua Mondială a Educaţiei” a avut loc dezbaterea cu tema „Sistemul informaţional geografic”, susţinută de doctorand Roxana Cuculici de la Institutul de Geografie al Academiei Române. Dezbaterea s-a efectuat împreună cu elevii clasei a 12a F.
Secolul XXI se constituie ca un secol în care timpul şi spaţiul se comprimă virtual. Dezvoltarea Internetului şi a sistemului informaţional într-un ritm fără precedent au permis şi permit accesul la informaţie şi la comunicare fără limite.
Utilizarea calculatorului în orice domeniu de activitate pare să ajute oamenii şi să ofere posibilitatea realizării unor scenarii ale unei societăţi viitoare în care să existe un echilibru între natură şi dezvoltarea socio-economică. În acest sens, introducerea Sistemului Informaţional Geografic (SIG) reprezintă un pas înainte pentru omenire, deoarece orice domeniu de activitate are drept element definitoriu spaţiul, mediul geografic. Introducerea SIG în sistemul educaţional geografic este deja realizată prin intermediul hărţilor digitale şi a programelor AEL sau a Tablelor de tip SMART, ceea ce poate ajuta profesorul şi indirect elevii, să creeze o educaţie de calitate a acestora, educaţie adaptată unei ere a informatizării.