Istoria Saptamanii Educatiei Globale incepe in 1999, cand Consiliul Europei, prin organismul sau specializat - Centrul - Nord - Sud, a initiat, la Strasbourg, prima "Saptamana a Educatiei Globale". Scopul acestei saptamani este acela de a promova in statele membre, activitati scolare dedicate reducerii saraciei si excluderii sociale si nu numai.
"Saptamana Educatiei Globale" incurajeaza copiii, tinerii si profesorii sa initieze activitati educationale in domeniul cetateniei globale prin dezbaterea unor teme ca: diversitatea si inegalitatea, atat la nivel local cat si global, avand la baza principalele teme ale cetateniei globale: sensibilizarea intregii lumi asupra rolului de cetateni ai globului, respectarea diversitatii si a comunicarii interculturale, dorinta de a face ca lumea sa devina un loc mai echitabil si durabil, responsabilitatea asupra propriilor actiuni.
Cu acest prilej, a devenit o traditie in liceu nostru, ca in luna noiembrie, sa primim vizite a unor profesori de la diverse universitati din Europa, care promoveaza sistemele lor de educatie, dar si posibilitatea ca elevii nostri, ca cetateni UE sa beneficieze de studii universitare in tari membre UE.
In acest an, prin intermediul companiei SC Integral SA, elevii clasei a 12A l-au putut cunoaste pe prof.dr.Alan Chalesworth de la Universitatea Sunderland-Marea Britanie, prilej cu care elevii au fost informati despre facilitatile oferite de aceasta unversitate pentru studentii romani, precum si de oportunitatile pe care le poate oferi experienta traita in Marea Britanie.
Dorim elevilor nostri succes in efectuarea studiilor la Universitatea Sunderland din Marea Britanie, mai ales ca deja 2 fosti absolventi ai liceului nostru au studiat la aceasta universitate!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu