26 noiembrie 2015


SĂPTĂMÂNA EDUCAȚIEI GLOBALE 

(16 -22 NOIEMBRIE 2015)LA FINAL....

Tema propusă pentru a 17-a ediție a "Săptămânii Educației Globale", devenită deja tradițională în România a fost "Egalitatea trebuie să fie reală!"


Cu acest prilej, Asociatia "Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila - Agenda 21" a fost invitata de catre Scoala Superioara Comerciala Nicolae Kretzulescu din Bucuresti, pentru o dezbatere cu elevii clasei a 10aD despre Educatia Globala si proiectele implementate. 



Elevii au fost informati si despre proiectul "EAThink2015. Învăţare globală pentru schimbare în EYD2015 şi Angajamentul tinerilor europeni de la sere şcolare experimentale până la sisteme de alimentaţie sustenabile". Doamna Alexandra Radulescu (reprezentantul APDD - Agenda 21 si coordonatorul proiectului EAThink2015) a discutat cu elevii despre activitatile proiectului si modul in care acestia pot deveni mai constienti, pregatindu-i pentru intelegerea critica a noilor provocari globale.

Profesorii liceului au fost de asemenea interesati de proiect, ei intelegand ca prin acest gen de proiect cum este EAThink2015 se urmareste imbunatatirea planificarii didactice prin metode experientiale, centrate pe elev.

In final, s-a putut constata ca activitatile din "Saptamana Educatiei Globale" continua sa incurajeze elevii si profesorii sa initieze activitati educationale in domeniul cetateniei globale, avand la baza teme precum: dorinta de a face ca lumea sa devina un loc mai echitabil si durabil, sensibilizarea asupra rolului de cetateni ai Globului, respectarea diversitatii si a comunicarii interculturale. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu