13 noiembrie 2015

- valori si traditii romanesti -
               .... A gandi global si a actiona local presupune o intelegere holistica, globala ....

           Pentru a ajunge la o dezvoltare durabila la nivel mondial trebuie sa se elimine decalajul intre acțiunile locale și efectele globale. Aceasta este de fapt semnificația finală a unui program de promovare a înțelegerii la nivel mondial.         Astazi, omenirea se confruntă cu situații fără precedent: schimbarea climei Globului, a ecosistemelor și a biodiversitatii, a ordinii economice și a bunastarii socio-culturale. Cele mai vulnerabile situatii vor suporta cu greul impactele, ceea ce face tot mai dificila indeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului.         Cercetarea schimbarilor globale ale mediului a produs descoperiri științifice clare în procesele sistemului terestru, care sunt rareori traduse in politici eficiente. Avem insa, nevoie sa aprofundam cunoștințele noastre, contextele socio-culturale și a imbunatati acceptarea sociala și culturală a cunoștințelor științifice pentru a asigura durabilitatea la nivel mondial.
          In fiecare an, ONU marcheaza importanta cunoasterii valorilor umane, a realizarilor pe care mintea umana le-a avut de-a lungul istoriei, a obiceiurilor si traditiilor, fapt pentru care 2015 a fost declarat Anul patrimoniului UNESCO.
             Cu acest prilej, in liceul nostru a avut loc vineri, 13 noiembrie 2015 un seminar sustinut de sculptorul Virgil Scripcariu la clasele 10H si 11G, in care au fost prezentate elevilor obiectivele patrimoniului UNESCO din Romania. 
          Ulterior, elevii au participat la doua ateliere - unul de olarit alaturi de Mesterul olar Constantin Dumitru din Piscu si un atelier de fierarie.
 
                                  
          Prin aceste activitati, elevii au putut intelege rolul cunoasterii si pastrarii patrimoniului cultural UNESCO, a traditiilor si obiceiurilor romanesti care ne identifica pe noi ca popor.
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu