20 octombrie 2015

26 SEPTEMBRIE
- ZIUA EUROPEANĂ A LIMBILOR - 
 
 
Europa este posesoarea unei adevărate bogății lingvistice: 23 de limbi oficiale și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară, fără să menționăm limbile vorbite de cetățenii provenind din alte țări și de pe alte continente. Tocmai pentru a atrage atenția asupra acestei imense bogății lingvistice, Uniunea Europeană și Consiliul Europei au lansat, în 2001, inițiativa Anului  European al Limbilor

Limbile din Europa continuă să evolueze, odată cu numeroasele limbi străine aduse pe continent de comunităţile imigrante. În oraşele multiculturale, precum Londra, Paris, Bruxelles sau Berlin se vorbesc în prezent sute de limbi.
 
 
Ținând cont de acestea, în data de 26 septembrie 2015, elevi ai claselor a 12E și a 11a F, au participat împreună cu doamna prof.dr.Gabriela Dîrloman la evenimentul WORLD EDUCATION FAIR, care a avut loc la Hotel Athenee Palace Hilton din București.
 
Elevii au avut posibilitatea de a afla importanța acestei zile la nivel european, dar au avut și oportunitatea de a comunica în limba engleză cu reprezentații diferitelor universități din Europa. Totodată elevii au putut cunoaște, prin intermediul discuțiilor cu profesorii sau studenții voluntari de la universități din Marea Britanie, Olanda, Austria, SUA sau Germania, modul în care se poate studia în străinătate, dar și rolul limbilor străine, în special al limbii engleze. 
 
 
Mesajul principal pe care îl transmite Ziua Europeană a limbilor este următorul: Limbile străine stimulează afacerile, pentru că angajații cu competențe lingvistice, care constituie o achiziție valoroasă pentru angajator, facilitează vânzările în alte țări, iar persoanele care își caută un loc de muncă și, în același timp, învață o limbă străină, își îmbunătățesc șansele de angajare. Iar în cadrul calificărilor pe care le vor dobândi elevii din liceu nostru, competența de comunicare în limba engleză (precum și în alte limbi -franceză, germană sau spaniolă) este esențială.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu