02 noiembrie 2013

HALLOWEEN PARTY

Populara sărbătoare de Halloween are în spate o bogată tradiţie, adesea presărată cu poveşti fermecătoare pentru pasionaţii de mistere. Pentru populaţiile celtice de odinioară era un festival al umbrelor, o ocazie deosebită de a intra în contact cu fiinţele de pe celălalt tărâm. Se aprindeau focuri sacre, se lăsau daruri ritualice, se făceau profeţii. Dar cum rămâne cu faimosul simbol al dovleacului buclucaş care luminează tainic noaptea de Halloween?


Ei bine, este vorba despre o veche legendă irlandeză exportată în America, care îl are drept personaj principal pe zgârcitul Jack o’Lantern, metamorfozat ulterior în felinarul pe care îl ştim cu toţii. Jack era un om avar, mare împătimit al băuturii, nelegiuit fără regrete, care tot timpul le juca feste celor apropiaţi şi nu numai. A îndrăznit într-o bună zi să-l provoace chiar pe Necuratul.


Pentru a celebra această zi, în liceul nostru, vineri, 1 noiembrie 2013, împreună cu elevii clasei a 9a F, am realizat petrecerea de Halloween. Elevii au vizionat istoria Halloweenului, după care s-au costumat în diverse personaje și au ascultat muzică cu temă Halloween. 
Printr-o astfel de activitate, elevii noștri pot cunoaște obiceiurile și tradițiile din cultura altor popoare, înțelegându-le astfel mentalitatea și modul de a fi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu