12 NOIEMBRIE 2016
- PROIECT EATHINK - VIZITĂ LA FERMA BIODUMBRAVA -
Pe data de 12.011.2016, în cadrul proiectului Eathink s-a efectuat lecția vizită
la Ferma BioDumbrava din comuna Joița, de lângă București, la care au participat 12
elevi, 7 profesori (Dna.Prof.DINESCU MIRELA – Director, Dna.Prof.dr.DINICĂ MARIA –
Director adjunct, Dna.Prof.BĂLAN ELENA LUCIA, Dna.Prof.dr. CHIAC TEODORA, Dna.Prof.DANCIU NATALIA, Dna.Prof.ULICI ROXANA și Dna Prof.dr.GABRIELA DÎRLOMAN) și 1 inspector de produse alimentare de la Ministerul
Agriculturii (Dna. Doina Morărescu).
Activitatea a vizat: vizita la serele ecologice,
identificarea tipurilor de legume și fructe cultivate la fermă, cunoașterea
importanței alimentației bio și eco pentru un stil de viață sănătos și durabil,
identificarea falsurilor în etichetarea produselor bio, cunoașterea tipurilor
de produse bio realizate de ferma BioDumbrava, discuții legate de marketing și
managementul fermei – ca activitate de antreprenoriat în familie. Elevii urmează
să finalizeze un calendar numit GREEN FOOD, cu alimente de sezon.
În urma acestei lecții vizită, s-au îmbunătățit competențele
și abilitățile de Educație Globală, în mod special acestea: - întărirea
rolului actorilor sociali cu potenţial ridicat în realizarea dezvoltării
durabile: copii şi tineri, comunităţi locale, sectorul privat şi comunitatea
oamenilor de afaceri, comunitatea ştiinţifică; - implicarea tinerilor în
comunitățile locale, în activități care se bazează pe prioritățile dezvoltării
sustenabile, prin promovarea unui stil de viață sănătos bazat pe mâncare sănătoasă,
bio sau eco; - diseminarea inițiativei elevilor implicați în acest gen de
activitate drept un model de bună practică în mediul online.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu