07 noiembrie 2016


5 OCTOMBRIE - ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI


Ziua Mondială a Educaţiei este o zi sărbătorită în toată lumea, dar nu este recunoscută ca o sărbătoare publică.
UNESCO a inaugurat în 1994, prima ZI MONDIALĂ A EDUCATORILOR, pentru a comemora semnarea, în 1966, a recomandării făcute de UNESCO şi ORGANIZAŢIA INTERNAŢIONALĂ A MUNCII privind condiţiile de muncă ale personalului didactic. De atunci, această zi se sărbătoreşte in fiecare an la data de 5 octombrie, în peste 200 de ţări.
„Referindu-se la principiile noii paradigme a educației, Bruno Wurtz amintește în 1992 principiul egalitarist și flexibilitatea și integrarea vârstelor, referindu-se la faptul că ritmurile înaintării în materie pot fi diferite, datorită diversității individuale. Bernard Schwartz consemnează în 1976 faptul că egalizarea șanselor de reușită în învățământ nu înseamna promovarea uni egalitarism, a unui’ tratament identic pentru toți în numele egalității’, ci din contră, egalizarea înseamnă ‘a oferi fiecărui individ un ritm și forme de învățământ care să i se potrivească’.” (modersmal.skolverket.se)
Cu acest prilej, elevii clasei a 11a H, au avut posibilitatea să aibă o dezbatere cu doamna Eliza Răducă de la Centrul de Examinare Cambridge.

 

European Examinations Centre (EEC) este o institutie autorizata de Cambridge English Language AssessementCaMLA si ÖSD sa furnizeze în Romania, examenele de certificare a cunostintelor lingvistice pentru limba engleza si limba germana. EEC a devenit in cei aproape 5 ani de existenta in Romania un standard de referinta pentru organizarea examenelor internationale, inregistrand anual un numar de peste 2.500 candidati. Avand o echipa dinamica, cu o promptitudine dovedita si mereu preocupata de identificarea celor mai bune solutii pentru clientii nostri, EEC a reusit in aceasta perioada sa se impuna ca lider de piata pe segmentul examenelor computer-based, organizand peste 90 de sesiuni in primul semestru al anului 2014. Initial EEC a oferit la nivel național o suita de examinari pentru limba engleza, adresandu-se tuturor grupelor de varsta (grupa: 6-12 ani, grupa: 13-17 ani, grupa: peste 18 ani) și oricarei categorii profesionale și academice.


EEC este din 2014 reprezentant la nivel national al Universitatii Michigan USA devenind astfel centru autorizat sa administreze examenele CaMLA la nivel national. 
Prin intermediul unui parteneriat incheiat intre liceul nostru si EEC urmează ca în luna aprilie 2017, o primă grupă de elevi să susțină examenul Cambridge First Certificate, in felul acesta dobandind o diploma recunoascuta la nivel mondial, diploma care le poate echivala examenul de competente lingvistice de bacalaureat.
Dorim succes elevilor nostri pentru obtinerea de certificari Cambridge!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu