13 noiembrie 2016

31 OCTOMBRIE 2016

TÂRG CARITABIL DE HALLOWEEN

Halloween-ul sau Hallowe'en, de asemenea, cunoscut sub numele de Allhalloween, All Hallows' Eve, sau All Saints'Eve este o sărbătoare observată în unele țări pe 31 octombrie, în ajunul sărbătorii creștine occidentale de Ziua tuturor sfinților. Această sărbătoare începe prin respectarea timp de trei zile de Allhallowtide, [9], în timpul anului liturgic dedicat amintirea morților, inclusiv de sfinți (Hallows), a martirilor și a tuturor credincioșii au plecat în lumea de dincolo.
Se crede că multe tradiții de Halloween provin de la festivalurile de recoltare celtice care pot avea rădăcini păgâne, în special festivalul galic Samhain și că acest festival a fost creștinat ca Halloween. 




Activitățile de Halloween includ trucuri (sau guising legate), participarea la petreceri în costume de Halloween, sculptură în dovleci, focuri de tabară, mere caramelizate, jocuri de divinație, farse etc. În multe părți ale lumii, ritualurile religioase creștine ale All Hallows' Eve, inclusiv participarea la serviciile de biserică și de lumânări de iluminat pe mormintele morților, rămân populare, cu toate că în altă parte, este o mai comercial și celebrarea laic. Unii creștini s-au abținut de la punct de vedere istoric la carne în Ajunul All Hallows, o tradiție reflectată în consumul de anumite alimente în această zi, noapte de veghe incluzând mere, clătite de cartofi și prăjituri de suflet.


O tradiție în liceul nostru este oportunitatea de a oferi un zâmbet acelor persoane care sunt mai puțin norocoase ca mulți dintre noi...Cam asta s-a întâmplat luni, 31 octombrie 2016.



Elevii reprezentanți în Consiliul Elevilor alături de colegii din liceu au organizat un târg caritabil cu prăjituri. Fondurile strânse au ajuns alături alături de cei de la Hospice Casa Speranței. Mai exact, de oamenii care schimbă sute de vieți a unor copii, adulți sau bătrâni cu boli incurabile. Aceștia oferă ajutor necondiționat pentru ca aceste persoane să trăiască cu demnitate orice clipă, alături de cei dragi și de cei din jurul lor, indiferent dacă sunt străini sau nu. GRIJA, CALITATEA VIEȚII, SPERANȚA, COMPASIUNEA ȘI DEMINITATEA sunt doar câteva din valorile pe care cei de la Hospice Casa Speranței le promovează. Siguri i-ați văzut la evenimente, precum SkyRun sau Bucharest Marathon.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu