15 noiembrie 2017

26 SEPTEMBRIE - ZIUA EUROPEANĂ A LIMBILOR



           Ca în fiecare an, Educația Globală în liceul nostru începe cu data de 26 septembrie, când este marcată Ziua Europeană a Limbilor.


          Astfel, la clasa 9D, am avut posibilitatea, împreună cu doamna Laura Stanciu - profesor de limba engleză să fie desfășurată o dezbatere despre limbile Europei, punându-se accentul îndeosebi pe rolul limbii engleze și a posibilităților de certificare a competențelor limbii engleze prin intermediul testelor Cambridge.
          Prof. dr.Gabriela Dîrloman a prezentat următoarele informații despre limbile vorbite în UE: Uniunea Europeană are 24 de limbi oficiale și dorește să protejeze diversitatea lingvistică. Fiecare cetățean are dreptul de a comunica în propria limbă cu instituțiile europene și de a primi răspuns de la acestea în aceeași limbă. Pentru protejarea multilingvismului în Europa, în fiecare an se celebrează, la 26 septembrie, Ziua europeană a limbilor. 
                Site-ul web al Parlamentului European oferă informații în cele 24 de limbi oficiale UE. Pe Twitter există câte două conturi ale Parlamentului pentru fiecare limbă: unul gestionat de la Bruxelles sau Strasbourg și celălalt de la Biroul de Informare al Parlamentului European din țara respectivă.
         În continuare, a urmat și partea practică a acestei dezbateri și anume chestionarul: 
CÂTE LIMBI EUROPENE RECUNOAȘTEȚI?
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=IM-PRESS&reference=20140924STO69504&format=XML&language=RO
          Participați la joc și aflați cum se scrie „Parlamentul European” în fiecare limbă! 
                             GOOD LUCK! BONNE CHANCE! JUEGO! ERFOG!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu