02 noiembrie 2013

HALLOWEEN PARTY

Populara sărbătoare de Halloween are în spate o bogată tradiţie, adesea presărată cu poveşti fermecătoare pentru pasionaţii de mistere. Pentru populaţiile celtice de odinioară era un festival al umbrelor, o ocazie deosebită de a intra în contact cu fiinţele de pe celălalt tărâm. Se aprindeau focuri sacre, se lăsau daruri ritualice, se făceau profeţii. Dar cum rămâne cu faimosul simbol al dovleacului buclucaş care luminează tainic noaptea de Halloween?


Ei bine, este vorba despre o veche legendă irlandeză exportată în America, care îl are drept personaj principal pe zgârcitul Jack o’Lantern, metamorfozat ulterior în felinarul pe care îl ştim cu toţii. Jack era un om avar, mare împătimit al băuturii, nelegiuit fără regrete, care tot timpul le juca feste celor apropiaţi şi nu numai. A îndrăznit într-o bună zi să-l provoace chiar pe Necuratul.


Pentru a celebra această zi, în liceul nostru, vineri, 1 noiembrie 2013, împreună cu elevii clasei a 9a F, am realizat petrecerea de Halloween. Elevii au vizionat istoria Halloweenului, după care s-au costumat în diverse personaje și au ascultat muzică cu temă Halloween. 




Printr-o astfel de activitate, elevii noștri pot cunoaște obiceiurile și tradițiile din cultura altor popoare, înțelegându-le astfel mentalitatea și modul de a fi.

CAMPANIA DE CURĂȚENIE - LETS DO IT ROMANIA

În ziua de 28 septembrie 2013, 50 de elevi de la liceul nostru, coordonați de prof dr.Gabriela Dîrloman și însoțiți de prof.dr.Manuela Mocanu, prof.Camelia Panciu și prof.Camelia Megheleș au participat la acțiunea de voluntariat inițiată de ONG Lets Do It Romania.






Acțiunea de cățenie a avut loc la pădurea Băneasa, în apropiere de Ikea.












Prin astfel de acțiuni, elevii pot fi educați să respecte mediul înconjurător și să fie buni cetățeni!

5 OCTOMBRIE - ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI


'Tot ceea ce n-avem de la nastere si de care avem nevoie cand suntem mari, ne este dat prin educatie. Aceasta educatie ne vine de la natura, de la oameni sau de la lucruri.' J.J.Rouseau

Ziua de 5 octombrie, recunoscută ca fiind Ziua Mondială a Educației, a fost marcată prin vizita în liceul nostru în data de 3 octombrie 2013 a profesorului bitanic Simon Parker de la Compania Albion International Study.



În cadrul acestei întâlniri, elevii de la clasa a 9a F din liceul nostru au putut afla cum functionează sistemul de educație britanic și care sunt valorile morale ale acestui sistem educațional. 






Profesorul Simon Parker a prezentat și care sunt cele mai de top universități britanice, precum Oxford sau Cambridge, dar și Exeter sau Loughborough, universități la care elevi români sudiază în prezent. O condiție pentru admiterea la universități de top din Marea Britanie este media peste 8,50 la Bacalaureat.



Pentru cei care doresc să studieze în Marea Britanie, vă informăm că există următorul website care vă poate fi de mare folos:

www.search.ucas.com


25 octombrie 2013

26 SEPTEMBRIE 

- ZIUA EUROPEANĂ A LIMBILOR STRĂINE -


Cu acest prilej, în liceul nostru, pe 26 Septembrie 2013, la Sala Calității, a avut loc dezbaterea susținută de prof. Carmen Olariu de la Centrul Britanica din București. Au fost prezenți elevi din clasa a 9a F și clasa a 11a H.

Elevii au avut posibilitatea să înțeleagă rolul pe care limba engleză îl are în contextul social actual și anume cel al globalizării limbii engleze. Cunoașterea limbii engleze este o premisă necesară pentru adaptarea rapidă la evoluției societății actuale, acest lucru putând fi realizat prin urmarea cursurilor de limbă engleză (de exemplu cele oferite de Centrul Britanica) și prin obținerea testelor de limbă engleză IELTS, Cambridge, TOEFL etc.

  







05 iulie 2013

PRIMA LECȚIE CU ELEVI DIN TOKYO - JAPONIA

Dorința de a comunica, indifierent de timp și spațiu, de a cunoaște mentalități și culturi diferite este o prioritate pentru elevii și profesorii din liceul nostru.

În ziua de 2 iulie 2013, împreună cu elevii de la clasa a 9a H, am realizat prima lecție live (folosind sistemul V-Cube Meeting) cu elevi de la un liceu din Tokyo-Japonia. Profesor coordonator a fost dr.Gabriela Dîrloman, care a fost secondată de prof. Laura Stanciu. Din partea echipei din Japonia, profesorii coordonatori au fost dr.Lidia Sasaki si Mikiko Fukada. Au mai fost prezente și elevele Andreea Bertea de la clasa a 12aF și Raluca Cristina de la clasa a 11aD, care au ajutat la partea de organizare.






Elevii români au pregătit: o prezentare despre Japonia (care a fost prezentată în japoneză de Andreea Velicu de la clasa a 9aB), o prezentare a liceului nostru, o prezentare despre mâncarea noastră tradițională. Elevii japonezi au avut o scenetă în limba engleză, limba engleză fiind și limba de comunicare în acest proiect.







Așteptăm scrisorile de multumire și impresiile elevilor japonezi...



17 iunie 2013

SĂPTĂMÂNA 'SĂ ȘTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN!' - PROIECTUL 150 DE ANI KRETZULESCU

În săptămâna 1-5 aprilie 2013, liceul nostru a desfășurat activitățile din cadrul proiectului 

''150 DE ANI KRETZULESCU'. Acest proiect a fost realizat de o echipă de profesori inimoși: dr.Gabriela Dîrloman, Elena Bălan, Luminița Moise, Maria Vasilescu, Teodora Chiac, Dragoș Țigău și bineînțeles doamna Director Mirela Dinescu.

Pentru tot efortul depus pentru acest proiect, liceul nostru a fost răsplătit cu 2 premii:
-locul I pe țară pentru activitățile de la domeniul Cetățenie democratică și responsabilitate civică
-locul I pe municipiul București pentru activitățile de la domeniul Cetățenie democratică și responsabilitate civică.

Realizările elevilor îndrumați de profesori se pot regăsi pe siteul creat pentru acest proiect: 



SĂPTĂMÂNA 1-5 APRILIE: CONCURSUL GRĂDINI JAPONEZE ÎN MINIATURĂ


Dragostea pentru natură poate fi exprimată de elevi în diverse moduri...Ea poate să dovedească faptul că oamenii sunt sensibili și că ceea ce gândesc și simt se poate exprima cu mult bun simț, cu ingeniozitate și cu respect pentru frumos.

În fiecare an, cu priliejul zilei biodiversității se realizează acest concurs pentru clasele a 11a, de către Prof.dr.Gabriela Dîrloman. Anul acesta, concursul s-a desfășurat în sâptămâna 1-5 aprilie, conturându-se pentru promovarea rezultatelor și o pagină de Facebook.

Sperăm că aceste mici grădini japoneze să vă poarte sufletul pentru câteva clipe în spațiul nipon...










SĂPTĂMÂNA 1-5 APRILIE 2013: ORĂ DE EDUCAȚIE ECOLOGICĂ CU FUNDAȚIA LETS DO IT ROMANIA - ATELIER DE FLORĂRIT

Educația ecologică a devenit, în liceul nostru, una dintre temele cele mai des abordate, fie că este dezbătută la geografie, biologie sau fizică, sau chiar la disciplinele economice.

Urmare a colaborării cu Fundația Lets Do It Romania!, în ziua de 3 aprilie 2013, a avut loc dezbaterea și concursul pe teme de educație ecologică cu elevi de la clasa a 9a G. Câștigătoarea concursului a fost eleva Alina Niculaie, care a primit cadou un bilet gratis la Terra Park. După ora de educație ecologică, elevii au luat parte la Atelierul de florărit, demostrând astfel respectul față de natură, dar dezvoltându-și de asemenea, și spiritul creativ.