26 septembrie 2012

Începând cu anul 2001, ziua de 26 septembrie este dedicată celebrării limbilor europene. 



Europa este posesoarea unei adevărate bogății lingvistice: 23 de limbi oficiale și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară, fără să menționăm limbile vorbite de cetățenii provenind din alte țări și de pe alte continente. Tocmai pentru a atrage atenția asupra acestei imense bogății lingvistice, Uniunea Europeană și Consiliul Europei au lansat, în 2001, inițiativa Anului  European al Limbilor

Limbile din Europa continuă să evolueze, odată cu numeroasele limbi străine aduse pe continent de comunităţile imigrante. În oraşele multiculturale, precum Londra, Paris, Bruxelles sau Berlin se vorbesc în prezent sute de limbi.

Ținând cont de acestea, în data de 26 septembrie 2012, la liceul nostru, am inițiat o dezbatere cu Doamna Carmen Olariu de la Centrul de limbi străine Bell-Bucharest. Din partea liceului, au participat Doamna Director Mirela Nicoleta Dinescu și Domnul Director adjunct Laurențiu Vasile Chirilă Irimia, precum și Laura Stanciu-profesor de limba engleză și Adriana Benchea-profesor de limba română. Organizator a fost Doamna profesor doctor Gabriela Dîrloman-Responsabila Comisiei pentru educație globală.

Cu acest prilej, elevii clasei a 11aE au avut posibilitatea de a afla importanța acestei zile la nivel european, dar și oportunitățile de a-și perfecționa limba engleză prin cursurile oferite de Centrul Bell-Bucharest. Totodată elevilor, li s-a prezentat și tipurile de examene Cambridge de certificare a limbii engleze, examene pe care elevii le pot susține prin intermediul Centrului Bell-Bucharest și ESOL Cambridge.







Mesajul principal pe care îl transmite Ziua Europeană a limbilor este următorul: Limbile străine stimulează afacerile, pentru că angajații cu competențe lingvistice, care constituie o achiziție valoroasă pentru angajator, facilitează vânzările în alte țări, iar persoanele care își caută un loc de muncă și, în același timp, învață o limbă străină, își îmbunătățesc șansele de angajare. Iar în cadrul calificărilor pe care le vor dobândi elevii din liceu nostru, competența de comunicare în limba engleză, precum și în alte limbi -franceză, germană sau spaniolă este esențială.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu