16 decembrie 2021

5 OCTOMBRIE 2021 - CEA MAI MARE LECȚIE DESPRE VACCINARE REALIZATĂ ÎMPREUNĂ CU UNICEF ȘI MINISTERUL EDUCAȚIEI

 

Ministerul Educației și UNICEF au organizat în perioada 20 septembrie - 10 octombrie 2021, "Cea mai mare lecție despre vaccinare", o activitate didactică necesară în contextul pandemiei de COVID-19, dedicată informării corecte a elevilor în privința vaccinării și a măsurilor de siguranță sanitară în școală.

La solicitarea Ministerului Educatiei, profesorii au fost invitați să se alăture acestui demers și să realizeze, împreună cu elevii, o oră de educație despre vaccinare și actiunile colective pe care le pot realiza pentru limitarea răspândirii Coronavirusului și creșterea eforturilor de continuare a educației cu prezență fizică în toate școlile din România.

Devenită tradiție în liceul nostru participarea la Cea mai mare lecție organizată în fiecare an de UNICEF, cu prilejul Zilei Mondiale a Educației – 5 octombrie 2021, împreună cu elevii de la clasa a 11a C, am realizat o informare despre Covid-19, folosind materialele puse la dispoziție de UNICEF.

Lecția a început cu o scurtă prezentare a ceea ce este COCID-19 și de unde vine numele virusului COVID.


Apoi au fost prezentate variantele virusului existente până la data de 5 octombrie: Alpha, Delta și virusul gripal.

                                        

Deși nu sunt adulți, elevii conștientizează rolul prevenției pentru a reduce numărul de infecții COVID-19, dar mai ales al reducerii ratei deceselor. Elevii au fost interesați de faptul că într-un timp foarte scurt, cercetătorii au reușit obținerea unor vaccinuri cu tehnici diferite, precum ARN mesager sau virus inactivat. O explicație este avansul obținut de tehnologie și medicină, ceea ce constituie un avantaj pentru omenire.


Elevii înțeleg importanța vaccinului și pentru ei, fapt care reduce riscul lor de îmbolnăvire, reduce rata de transmitere a bolii și foarte important reduce riscul de spitalizare, la ATI.

În final, mesajele elevilor au fost să devenim mai responsabili în a preveni infectarea prin efectuarea vaccinării, o responsabilitate care ne revine tuturor pentru a combate această pandemie.









Să fim sănătoși!

Prof.dr.Gabriela Dîrloman



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu