15 noiembrie 2023

SĂPTĂMÂNA EDUCAȚIEI GLOBALE 2023 - PROIECTUL AMBASADORI AI DIPLOMAȚIEI ȘI PĂCII

Cu prilejul Săptămânii Educației Globale 13 - 19 noiembrie 2023, între liceul nostru - Colegiul Economic Nicolae Kretzulescu din București și Colegiul Tehnic Forestier Piatra Neamț s-a desfășurat proiectul Ambasadori ai diplomației și păcii. Din partea liceului nostru au fost implicați prof.dr. Gabriela Dîrloman și prof.dr. Teodora Chiac și elevii clasei 10D. Proiectul a fost inițiat de prof. Liliana Iacob de la Colegiul Tehnic Forestier Piatra Neamț și prof.dr. Gabriela Dîrloman de la Colegiul Economic Nicolae Kretzulescu din București.

Proiectul este un sprijin pentru promovarea unei societăți pașnice și incluzive pentru o dezvoltare durabilă, a accesului la justiție pentru toți și crearea unor instituții eficiente, responsabile și incluzive la toate nivelurile, aspecte necesare pentru atingerea Obiectivelor pentru Dezvoltare Durabilă (ODD-uri).
Scopul proiectului este schimbul de bune practici între tinerii celor două licee privind Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 16 (ODD 16 – Strategia națională pentru dezvoltarea durabilă a României), prin abordarea interdisciplinară: geografie, protecția mediului, fizică, istorie, limba franceză în cadrul Săptămânii Educației Globale (cu sprijinul Centrului Nord-Sud al Consiliului Europei și Rețelei de Educație Globală). Momentul întâlnirii față în față a liceenilor a avut loc pe 15 noiembrie când, în cadrul videoconferinței, elevii au prezentat, alături echipa de proiect, materialele realizate legate de diplomație, diplomați europeni, diplomați români (tema din acest an pentru Săptămâna Educației Globale este „Pace pentru planetă: o planetă a păcii”).

Rezultatele proiectului au cuprins: realizarea afișului proiectului, materiale PPT/Canva despre diplomați europeni și români și a unui e-book cu tematica proiectului.

Coordonator: Prof.dr. Gabriela Dîrloman


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu