11 aprilie 2016

ADOLESCENȚII ȘI ȚINUTA (EXPOMODA)

- 30 ianuarie 2016 -


Cultivarea simțului estetic se poate face în diferite moduri. O cale este prezentarea rolului ținutei în viața de elev, dar și în afara școlii. Fie că e ținută office, sportivă, casual, trendy, de bal sau business, ținuta este pentru elevi, o formă de exprimare a propriei lor personalități. Uneori însă, ținuta este dusă la un pol opus, adică cel al kitschului sau lipsei de gust.
În ziua de 30 ianuarie 2016, la Sala de Festivități a liceului nostru a avut loc activitatea cu tema Adolescenții și ținuta, elevii participanţii și-au elaborat propriile ţinute, respectând caracteristicile fiecărui stil, adoptând machiajul corespunzător și adaptând toate semnalele mesajului pe care doresc să-l transmită. 







Activitatea a fost sprijinită şi de o prezentare a stilului vestimentar de-a lungul timpului în paralel cu kitsch-ul promovat uneori în ziua de astăzi și au selectate modele mass-media relevante pentru a justifica toate acestea.
Prin această activitate s-au urmărit următoarele obiective: 
- identificarea la adolescenţi a nevoilor de separare a         elementelor în căutarea unui stil personal, atât psihic, emoțional cât și a modului în care se exprimă prin ținută, gesturi și limbaj,- elaborarea propriilor ţinute respectând caracteristicile fiecărui stil,- prezentari PPT ale stilului vestimentar de-a lungul timpului în paralel cu kitsch-ul.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu