02 noiembrie 2013

5 OCTOMBRIE - ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI


'Tot ceea ce n-avem de la nastere si de care avem nevoie cand suntem mari, ne este dat prin educatie. Aceasta educatie ne vine de la natura, de la oameni sau de la lucruri.' J.J.Rouseau

Ziua de 5 octombrie, recunoscută ca fiind Ziua Mondială a Educației, a fost marcată prin vizita în liceul nostru în data de 3 octombrie 2013 a profesorului bitanic Simon Parker de la Compania Albion International Study.



În cadrul acestei întâlniri, elevii de la clasa a 9a F din liceul nostru au putut afla cum functionează sistemul de educație britanic și care sunt valorile morale ale acestui sistem educațional. 






Profesorul Simon Parker a prezentat și care sunt cele mai de top universități britanice, precum Oxford sau Cambridge, dar și Exeter sau Loughborough, universități la care elevi români sudiază în prezent. O condiție pentru admiterea la universități de top din Marea Britanie este media peste 8,50 la Bacalaureat.



Pentru cei care doresc să studieze în Marea Britanie, vă informăm că există următorul website care vă poate fi de mare folos:

www.search.ucas.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu