19 decembrie 2012

SĂPTĂMÂNA KRETZULESCU-5 DECEMBRIE 2012

Pe 5 decembrie 2012, cu ocazia „Săptamânii Kretzulescu” a avut loc dezbaterea „Schimbările climatice globale”

Activitatea s-a desfăşurat conform calendarului de activităţi al Comisiei pentru Educaţie Globală. 
Invitată a fost Dna Carmen Sofia Dragotă de la Institutul de Geografie al Academiei Române din Bucureşti. 
Activitatea s-a efectuat împreună cu elevi de la clasele a 9H si 12F la Cabinetul de Geografie. Rolul acestei dezbateri a fost de a face cunoscut elevilor rolul cercetării în domeniul geografiei, pe de o parte, dar și al corelării teoriei cu practica. 

 
 Tema dezbaterii a fost una generoasă și cât se poate de actuală, și anume ”Caracteristici ale variabilității și schimbărilor climatice în România”. 


În urma prezentării temei, au existat discuții pro și contra privind fenomenul de încălzire a climei la nivel global, dar și la nivelul țării noastre.


15 decembrie 2012

SĂPTĂMÂNA EDUCAȚIEI GLOBALE-Noiembrie 2012


          Conform calendarului de activități al Comisiei pentru Educaţie Globală, la liceul nostru s-a desfășurat activitatea dedicată „Săptamânii Educației Globale”.



           Cu acest prilej, joi-1 noiembrie 2012, a fost invitată Dna Monika Navrotilova de la Universitatea Webster-Austria. Activitatea s-a efectuat împreună cu elevi de la clasele a 11 a la Sala Calității.

 

           Au fost prezenţi: Director adjunct – Prof.Vasile Laurenţiu Chirilă Irimia din partea conducerii liceului, Prof. Oana Băjenaru – profesor de Lb. Engleză, precum şi Prof.dr. Gabriela Dîrloman - profesor de geografie şi Prof. Valentina Jianu - profesor de Lb. Engleză - organizatori.


Au fost prezentate elevilor, oportunitățile de studiu pe care le oferă Universitatea Webster, atât în SUA cât și în Austria. Elevii români pot obține burse de studiu, iar domeniile de specializare cele mai vizate se referă la Marketing, Business, Economie si Resurse umane, domenii care se pliaza foarte bine pe specializarile elevilor din liceul nostru.




Din partea Centrului Educațional Fulbright-București, Dna Sânziana Medvetchi a subliniat rolul burselor Fulbright pentru o educație globală și posibilitățile elevilor noștri de ași susține examenele TOEFL și IELTS prin cursurile organizate de acest centru.



 
În încheiere, Prof. dr. Gabriela Dîrloman a precizat faptul că elevii români trebuie să conştientizeze rolul pe care îl are educaţia globală, deoarece aceasta le permite adaptarea într-o societate în continuă schimbare.